Inför din behandling

Tänk på att komma i god tid, så att vi hinner gå igenom kundkort och för att du ska hinna varva ner en lite stund innan din behandling.
Dagtid på vardagar finns det alltid go fika, inspirerande lektyr och en meditationspall tillhands i en rofylld miljö om du har möjlighet att unna dig en paus från din vardag. Välj i så fall om du vill vistas i vardagsrummet, den inglasade balkongen eller ute på altanen när vädret tillåter.

Tänk på att meddela eventuella allergier, medicinering och sjukdomar redan vid bokning av din behandling.

Som medlem i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR) följer jag deras riktlinjer gällande åldersgränser för behandlingar. Detta innebär:

  • Inga behandlingar utförs på barn under 8 år
  • Vaxning samt bryn- och fransfärgning från 13 år
  • Avancerade behandlingar från 18 år

Avancerade behandlingar avser bl.a. brasiliansk vaxning och kemisk peeling

Värt att tänka på för specifika behandlingar

Ansiktsbehandlingar:
Du bör undvika dessa om du är förkyld eller har feber samt om du bränt huden efter solning.

MagicPot behandlingar:
Tänk på att dricka ordentligt med vatten inför ditt besök här, då återfuktningen i kroppen hjälper till att föra ner strömmen i huden och musklerna.
För bästa möjliga resultat drick mer än vanligt de närmsta dygnen innan behandling. Behandling rekommenderas ej då du är gravid, har historia av keloid ärrbildning har pacemaker eller intern defibrillator, anväder läkemedel så som Roaccutan eller läkemedel som ökar ljuskänslighet eller är blodförtunnande, har diabetes, canser eller om det gått mindre än 4 vackor efter filler/botoxbehandling.

Massage:
Massage rekommenderas ej då du är förkyld eller har feber, om du har en inflammation i kroppen, lider av hjärtfel, cancer eller blodrelaterade sjukdomar, samt om du är i ett tidigt skede av en graviditet (tidigare än 13:e veckan).

Pedikyr:
Det är viktig att du berättar om du är diabetiker, då kan jag endast erbjuda lättare fotvård. Det är inte lämpligt att genomföra pedikyr vid fot- och nagelsvamp eller med många vårtor under fötterna.

Vaxning:
Håret bör vara minst en halv cm långt för att du skall få ett bra resultat.
Efter vaxningen är huden väldigt känslig. Därför gäller 24-timmarsregeln, vilket innebär att du dygnet efter behandlingen ska avstå från hård träning, massage, bastu- och bassängbad, starka hudprodukter och parfymerer samt solning (vilket även gäller solarium).
Vaxning bör undvikas vid kraftiga åderbråck, eksem, sårig eller bränd hud eller om du har många ytliga blodkärl samt vid behandling av akne med receptbelagd medicin.

Fransar och Bryn:
Avlägsna linserna innan behandlingen.
Det är inte lämpligt att färga ögonfransar eller ögonbryn vid eksem eller psoriasis.

Om du har funderingar kring behandlingar eller din vistelse här, tveka inte att höra av dig till mig!